Podzim na vesnici
Program dne:
- Výmlat obilí cepem na mlatě a jeho čistění na fukaru.
- Stloukání másla.
- Točení žentourem.
- Zpracování lnu na mědlici, vochlovací stolici a spřádání na kolovrátku.
- Sušení ovoce a povídání o tradičních odrůdách z Českého středohoří.
- Mletí mouky na žernovu.
- Ukázka zemědělských strojů.
- Výroba provazů.
- Pečení sladkých dobrot.
- Výuka školního krasopisu.
- Stezka, kvízy, hry.
To všechno v neopakovatelné atmosféře podzimních barev s možností využít vlakové spojení Zubrnické museální železnice a výšlapu na Bukovou horu.
Ing. Jitka Ledvinková
kurátorka biologických sbírek
jitka.ledvinkova@nmvp.cz
+420 475 228 267
+420 777 364 208