O jablkách ze sadu i těch zemských
Jablka a brambory, oblíbené součásti lidového jídelníčku. Víte, jak se sušilo ovoce a při jakých aktivitách bylo dobré mít po ruce sušené ovoce? Jak vypadala sazečka brambor nebo pračka brambor? A k čemu se na poli používal čert?
Edukační program představí na Veselém Kopci nejen proces sušení v sušce na ovoce a stroje používané při sázení, sklízení a zpracování brambor, ale nabídne také možnost ochutnat brambory upečené v ohníčku nebo tradiční recepty z ovoce.
délka edukačního programu: 60 minut (+ 90 minut individuální prohlídka Veselého Kopce)
začátek edukačního programu: 9.00, 10.30, 12.30, 14.00 hodin (prohlídku Veselého Kopce může skupina absolvovat před, nebo po edukačním programu)
maximální počet osob ve skupině: 25 účastníků (minimální počet ve skupině 10 účastníků)
vstupné (edukační program + individuální prohlídka Veselého Kopce): 160 Kč / účastník
určeno pro: mateřské, základní a střední školy
On-line rezervační systém pro objednání edukačního programu bude spuštěn na této stránce ve čtvrtek 4. září v 8.00 hodin. Pokud není rezervační systém spuštěn, nelze se na edukační programy přihlásit.
Mgr. Pavel Bulena
pavel.bulena@nmvp.cz
469 326 412